dimecres, 28 de gener del 2015

Més premis per a treballs de recerca

http://www.xtec.cat/web/curriculum/batxillerat/treballrecerca/premis

En aquesta pàgina de la Generalitat, trobareu recollides totes les modalitats de premis de treball de recerca.

dimarts, 27 de gener del 2015

Curs de la UAB


Es tracta d'un curs de 30 hores que es realitzen durant sis dissabtes de 9 a 14h.

L'únic requisit és tenir 18 anys.

Si hi esteu interessats podeu consultar la web

CLICA AQUÍ

dilluns, 26 de gener del 2015

Xerrada a la biblioteca sobre el treball de recerca

La Glòria Durban, bibliotecaria de l'Escola, ens ofereix aquests documents que poden ser molt útils en la confecció del treball de recerca.


Estratègies i orientacions
 Aquí trobareu guies, bibliografia imprescindible, adreces útils, informació i suggeriments. 
CLICA AQUÍ 

 

diumenge, 18 de gener del 2015

Arribaràs tan lluny com vulguis


Dirigides a alumnes de Batxillerat, tant de segon com de primer curs, se centren principalment en la realització de pràctiques en el laboratori de química, assajos en els tallers d’enginyeria i anàlisi de casos en l’entorn de l’empresa. 
Les sessions són de caràcter multidisciplinar i poden tenir un format tant de pràctica com de conferència. S’ofereixen els dimarts, dimecres i dijous, entre els mesos de febrero al maig a les 16,00 h. 
Les activitats vinculades amb l’àmbit científic i amb l’àmbit de l’enginyeria contemplen la possibilitat de visita opcional als laboratoris i tallers d’IQS, en dates concertades. 
Com a novetat, s’hi inclouen les Taules Rodones IQS, xerrades-col.loqui amb alumnes d’últims cursos i recent graduats de les àrees tècnica, científica i social.
Inscripció lliure i gratuïta 
Consulta el programa i efectua les inscripcions a:
 
www.activitats-batxillerat.iqs.edu

dimecres, 14 de gener del 2015

Premis Treballs de Recerca

Com cada any per aquestes dates us fem arribar les bases dels Premis Ramon Llull a Treballs de Recerca de Batxillerat, que enguany arriben a la 14a edició.
A la web www.url.edu/premisrecerca trobareu tota la informació i en breu rebreu els fullets informatius, que us agrairem feu arribar a les persones del vostre centre que hi puguin estar interessades.
 Us agraïm per endavant l'atenció que pugueu dedicar a aquesta proposta i la disposició a col·laborar-hi per part de l'alumnat de la vostra institució.
 La recerca és una activitat prioritària i un dels principals objectius de la Universitat Ramon Llull (URL), ja que impulsa la capacitat d'expansió dels coneixements i la pròpia capacitat formativa de la universitat. Des de la URL tenim el convenciment que els joves són el màxim actiu de la societat i, per això, és molt important fomentar l'esperit de recerca i despertar autèntiques vocacions per a la investigació i l'estudi, així com estimular el talent dels nostres joves.
 Els Premis Ramon Llull a Treballs de Recerca de Batxillerat van assolir en l'edició 2014 un rècord de participació amb 432 treballs (el doble que l'edició del 2013) procedents de 224 escoles de 92 municipis d'arreu de Catalunya, en els 5 àmbits d'estudi propis del batxillerat: 73 treballs en l'àrea d'Humanitats; 99 en Ciències Socials; 75 treballs en Tecnologia; 158 en Ciències de la Natura i de la Salut i 27 treballs en l'àrea d'Arts.
El certamen va adreçat a tot l'alumnat de 2n de batxillerat de Catalunya i s'estructura a partir dels àmbits d'estudi propis del batxillerat: Arts, Humanitats, Ciències Socials, Ciències de la Natura i Tecnologia.
 Els treballs són valorats per un Comitè Científic constituït per professorat de la URL especialista en les diferents àrees de coneixement i, a banda, per un Jurat format per reconeguts experts que valoraran la selecció de treballs proposada pel Comitè Científic i determinaran els guanyadors dels Premis.
 L'acte de lliurament dels premis de l'edició 2015 tindrà lloc el dimecres 27 de maig, a les 18 h. a la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna-URL (c. Císter, 34. Barcelona | mapa). L'acte serà obert a tothom i s'oferirà una conferència de divulgació científica.

Dr. Lluís Comellas
Vicerector de Recerca i Innovació

dilluns, 12 de gener del 2015