dijous, 19 de desembre del 2013

Ruta Quixot

Plaça sant Jaume
Avui, els alumnes de la matèria de modalitat de Literatura Castellana
Granja "Dulcinea"
han fet una sortida per Barcelona. L'objectiu era reproduir el recorregut dels capítols en què el Quixot passa per Barcelona, recordant alguns dels episodis més famosos. A més, hem acabat el nostre passeig recuperant forces amb un esmorzar a la granja "Dulcinea" del carrer Petritxol, nom que tant va inspirar al nostre famós cavaller!
Carme Arango
Professora de literatura castellana de modalitat

dimecres, 18 de desembre del 2013

Beques per a 1r de batxillerat



Becas Europa- Universidad Francisco de Vitoria i la Fundación Botín volen oferir als millors alumnes de 1r batxillerat l'oportunitat de participar en la desena convocatòria del Programa Becas Europa. Es tracta d'un recorregut per les més antigues universitats d'Europa.

Full informatiu

Els alumnes interessats adreceu-vos al vostre tutor o cap d'estudis, perquè la data límit per inscriure's és el 13 de gener.

dimarts, 17 de desembre del 2013

Xerrada Germans Sant Joan de Déu

Sempre que arriba Nadal, dins de la Campanya solidària, convidem els Germans de Sant Joan de
Déu perquè ens ofereixin una xerrada sobre la important tasca que realitzen: acollir persones sense sostre per donar-los una segona oportunitat. Amb el seu testimoniatge ens acosten a una realitat que tenim molt a prop nostre, però que sovint ignorem o evitem.
Per si voleu més informació aquí teniu dos enllaços:


dilluns, 16 de desembre del 2013

Avui a l'escola, el Dr.Xavier Salla ha presentat, als alumnes de la matèria optativa de tècniques d'expressió oral i escrita, el projecte "Debat i aprèn" que té com a finalitat millorar les capacitats de l'alumnat per parlar en públic.

Aquells alumnes interessats podran participar en uns tallers totalment gratuïts patrocinats per l'Institut d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona.

divendres, 13 de desembre del 2013

Pòsters, codis QR i lectura

Web de la biblioteca
"Des de la biblioteca hem fet una selecció de 40 títols que poden interessar els alumnes de 3r, 4t d'ESO, batxillerat i Cicles Formatius. Són llibres disponibles en préstec a la biblioteca, pensats per al foment de la lectura durant aquestes vacances de Nadal.
Al pati de l'escola i a les escales davant la biblioteca hem col·locat pòsters de les portades amb codis QR que donen accés a un "booktrailer" (un video que explica de "què va" el llibre).  
A la web de la biblioteca hi ha més informació."
 
Glòria Durban
Bibliotecària Escola del Clot

dijous, 12 de desembre del 2013

Xerrada sobre el projecte Ràdio Clot



Avui l’Eduard Tabueña de la Fundació Surt ha vingut a l’Escola a presentar un projecte que consisteix a fer un programa de ràdio. El projecte va adreçat a alumnes de diferents escoles del barri que treballaran plegats durant tot el curs. La xerrada- adreçada als alumnes de primer de batxillerat que s’han mostrat interessats- ha entusiasmat a molts d’ells. Dijous vinent  es triaran els alumnes que finalment formaran part del programa de ràdio. 
El vídeo que teniu a continuació mostra el grup que va sorgir el curs passat.
 

dimecres, 11 de desembre del 2013

Campanya de Nadal


Demà s'engega la campanya de recapte d'aliments adreçada a tots els alumnes d'EIB de l'escola. Durant una setmana, es recolliran a les classes aliments bàsics per ajudar famílies necessitades del Clot.
La teva aportació és molt important.

Omple'ls de vida!

divendres, 6 de desembre del 2013

Retorn APA's

Els alumnes de primer de batxillerat coneixen el nou model educatiu que portaran a terme les escoles de Jesuïtes Educació i opinen sobre el que comporta aquest pas cap a l'escola del s.XXI.
Retorn Apa's by Slidely Slideshow ACCEDEIX AL MURAL DIGITAL

dimecres, 4 de desembre del 2013

Recapte d'aliments

Vols participar en la campanya de recollida d'aliments per ajudar les famílies més necessitades del barri?
Doncs, durant la setmana del 9 al 13 de desembre pots portar a l'escola aliments bàsics (llegums, llaunes, oli,...)

I si vols participar-hi d'una manera més activa, el divendres 20 de desembre es realitzaran diferents torns de recollida en els supermercats del barri.
Al rètol de la dreta trobaràs tota la informació necessària.

Carme Arango i Eva López