divendres, 29 de març del 2013

Quin és el teu somni?

Aquesta és una selecció de les targetes que vau lliurar el dia de Sant Ignasi:(clica a sobre per poder llegir-les) Accés a la pàgina

diumenge, 17 de març del 2013

Cerquem els avantpassats al MAC



Sempre és difícil trobar un gran ventall de possibilitats que ens permeti treballar les activitats que desenvolupin el currículum de les matèries minoritàries; però pel que respecta a la matèria de grec, la nova reestructuració del MAC, Museu Arqueològic de Barcelona, ens ho fa possible d’una manera metòdica i divertida.
Els alumnes de grec de 2n de Batxillerat HS2 van aprendre i hi van “veure” les petjades del món grec i fenici no només a la Mediterrània,sinó també  a les nostres contrades.
Aquesta experiència va tenir lloc el passat 8 de febrer ,dia de la dona treballadora i el vam celebrar com cal, treballant totes en allò que ens agrada, òbviament els alumnes també van seguir el nostre exemple.
Per aconseguir la fita vam encetar un projecte lúdic i profitós: van dibuixar peces, van visionar un vídeo, van fotografiar diferents restes de la cultura material  i de tornada, vam fer un tast gastronòmic a un restaurant grec de la ciutat comtal, ja que la gastronomia és una  font d’informació cultural força estimable. De tornada a l’aula, el recolzament d’una activitat TIC  va donar per finalitzada l’experiència.
És per tot això que us recomanem visitar el Museu. Cal esmentar que tant la direcció com el personal que hi treballa sempre faciliten la tasca docent, ajudant-nos i col·laborant en allò que demanem.

divendres, 15 de març del 2013

Estada a l'empresa



REQUISITS PER ACCEDIR A LA FORMACIÓ EN CENTRE DE TREBALL AL BATXILLERAT

Per seleccionar els alumnes de BAT1 que vulguin accedir a fer l’Estada a l’Empresa s’aplicaran les següents condicions:


  • Les pràctiques es faran un cop acabat el curs, per no interferir en el seu funcionament ni restar temps de dedicació al curs per part dels alumnes. L’estada a l’empresa es farà, preferentment, el mes de juliol, en jornades de 7h/dia, durant 4 setmanes.



  •  Els alumnes hauran de presentar un currículum i un escrit justificatiu de la seva demanda d’estada a l’empresa.(data límit: 11 d'abril)



  •    Per accedir a les practiques els alumnes han de tenir el 1r i el 2n trimestre de BAT1 aprovats.



  •  En cas d’haver-hi un excés de demanda s’adjudicaran les pràctiques per ordre de notes, prenent com a referencia la nota mitjana dels dos primers trimestres de batxillerat.



  • Els alumnes que aportin empresa se’ls farà el conveni si compleixen la tercera condició. Excepcionalment, aquest curs si un alumne que aporta empresa té alguna matèria suspesa, l’equip de tutors valorarà si pot fer o no l’estada a l’empresa.

dimarts, 12 de març del 2013

Diada de Sant Ignasi (SID)

Els alumnes de primer de batxillerat hem celebrat la diada de Sant Ignasi anant a Montserrat. Allà hem escoltat les paraules d'un dels monjos que ens ha parlat sobre el sant. Després hem fet una mica d'exercici amb l'ascensió a Sant Jeroni- un grup- o la passejada a Sant Miquel- l'altre grup.
I aquells que ho hem volgut hem escoltat el Virolai. Ha estat un dia rodó del qual conservarem aquestes imatges.


Dolors pc's Slidely from Dolors pc on Slide.ly.

diumenge, 10 de març del 2013

Taller de química a 1r batxillerat

"El passat dimarts 26 de febrer van venir a la nostra escola un professor i un investigador de la Universitat de Girona a fer un taller de química a tots els alumnes de química de 1r de Batxillerat. El taller Reacciona... explota! té l'objectiu d'apropar la ciència als estudiants, especialment als preuniversitaris. Fa un joc de paraules: Reacciona! i actua, fes sortir el científic que portes endins, Explota!!
El taller consisteix en la realització d’experiments, de reaccions químiques, amb un fil conductor comú: una petita història de la química que comença amb els alquimistes
."

Pilar Compte
professora de química